Over ons

De Carolinahoeve ligt nabij de Onzalige Bossen en Hagenau in het Nationaal Park Veluwezoom. Gelegen langs verbindingswegen lag de Carolinahoeve lang geleden (1851) als pleisterplaats op een open plek in het bos. Destijds was het een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te nemen van hun tocht, zich even op te  kunnen warmen en de paarden te wisselen.

Een uniek rustpunt is het nog steeds, maar dan voor een veel breder publiek. Nu kan iedereen komen genieten van het waanzinnig mooie uitzicht en onze lekkernijen. Ontbijten, lunchen, borrelen of alleen even iets drinken. Het kan bij onze hoeve allemaal. Zelfs overnachten behoort tot de mogelijkheden! 

Autovrij

De Carolinahoeve is autovrij! Automobilisten kunnen op ongeveer 1,5 km afstand van de Carolinahoeve parkeren op parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg. Het is vanaf hier c.a. 25 minuten lopen naar de Carolinahoeve. Minder validen kunnen een autodagvergunning aanvragen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.

Wandelen

Vanaf de Carolinahoeve kunnen wandelaars meerdere gemarkeerde wandelroutes volgen. De wandeling met de rode paaltjes is 4,5 km lang en loopt door de Onzalige Bossen en langs de parkeerplaats Lappendeken. De wandelroute met de blauwe paaltjes is 5 km lang en voert door Hagenau naar Dieren. De Carolinahoeve ligt ook aan het Maarten van Rossumpad, etappe Rozendaal - Laag Soeren van 19 km. En er is een prachtige NS-wandeling Velp-Dieren (15 km) of Rheden-Dieren (11 km).

Share our website