Over ons

De Carolinahoeve ligt nabij de Onzalige Bossen en Hagenau in het Nationaal Park Veluwezoom. Gelegen langs verbindingswegen lag de Carolinahoeve als warme pleisterplaats op een open plek in het bos. Een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te houden, paarden te wisselen en eens lekker op te warmen. 

Een uniek rustpunt is het nog steeds, maar dan voor een veel breder publiek. Hier kan iedereen komen genieten van het waanzinnig mooie uitzicht en onze lekkernijen. Ontbijten, lunchen, borrelen of alleen even iets drinken. Het kan bij onze hoeve allemaal. Zelfs overnachten behoort tot de mogelijkheden!

Autovrij

De Carolinahoeve is autovrij! Automobilisten kunnen op ongeveer 1,5 km afstand van de Carolinahoeve parkeren op parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg. Het is vanaf hier c.a. 25 minuten lopen naar de Carolinahoeve. Minder validen kunnen een autodagvergunning aanvragen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.

Wandelen en fietsen

Vanaf de Carolinahoeve kan de wandelaar twee gemarkeerde wandelroutes volgen. De wandeling met de rode paaltjes is 4,5 km lang en loopt door de Onzalige Bossen en langs de parkeerplaats Lappendeken. De wandelroute met de blauwe paaltjes is 5 km lang en voert door Hagenau naar Dieren. Langs de Carolinahoeve loopt ook het Lange-Afstand-Wandelpad van NS-station Dieren naar NS-station Rheden (11 km) of NS-station Velp (19,5 km). Deze wandeling is gemarkeerd met een rood/witte aanduiding. Verder voeren diverse fietspaden langs de Carolinahoeve.

Share our website