Over ons

De Carolinahoeve ligt nabij de Onzalige Bossen en Hagenau in het Nationaal Park Veluwezoom. Gelegen langs verbindingswegen lag De Carolinahoeve lang geleden (1851) als pleisterplaats op een open plek in het bos. Destijds was het een veilige plek voor handelsreizigers om pauze te nemen van hun tocht, zich even op te kunnen warmen en de paarden te wisselen.

Een uniek rustpunt is het nog steeds, maar dan voor een veel breder publiek. Nu kan iedereen komen genieten van het waanzinnig mooie uitzicht en onze lekkernijen. Ontbijten, lunchen, borrelen of alleen even iets drinken. Het kan bij onze hoeve allemaal. Zelfs overnachten behoort tot de mogelijkheden!

Autovrij

De Carolinahoeve is autovrij! Automobilisten kunnen op ongeveer 1,5 km afstand van de Carolinahoeve parkeren op parkeerplaats De Lappendeken in De Steeg. Het is vanaf hier c.a. 25 minuten lopen naar De Carolinahoeve. Mindervaliden kunnen een auto-dagvergunning aanvragen door ons vooraf een mailtje te sturen met bezoekersdatum, tijd  en kentekennummer van de auto (natuurlijk@decarolinahoeve) of door ons ruim vooraf te bellen.
 

Wandelen & fietsen

Vanaf de Carolinahoeve kunnen wandelaars meerdere gemarkeerde wandelroutes volgen:
- Rode paaltjes route (4,5 km) loopt door Onzalige Bossen langs Lappendeken (parkeerplaats)
- Blauwe paaltjes route (5 km) loopt door Hagenau naar Dieren
- NS-wandeling (11 km) loopt Rheden naar Dieren
- NS-wandeling (15 km) loopt van Velp naar Dieren
- Maarten van Rossumpad (19 km) etappe Rozendaal - Laag Soeren

Wil je je liever op een snellere manier verplaatsen?
Er zijn ook veel fietspaden die meanderen door het mooie natuurgebied.
 

Share our website