Nieuws

16/04/2019

Wild zwijn jongen

In april en mei kun je zomaar een moeder wild zwijn met kleintjes tegenkomen, zoals gisteren onze collega gebeurde!

01/04/2019

Pannenkoek van de maand april

Appel, vanille ijs, kaneel en slagroom

08/01/2019

HET IS PAARTIJD VOOR DE VOSSEN

Vossen zijn vaak monogaam. De paartijd vindt plaats in de winter, wanneer de vrouwtjes gedurende slechts een tot zes dagen vruchtbaar zijn en mannetjes op hun vruchtbaarst zijn. De jongen worden na een draagtijd van 51 tot 56 dagen in de lente (tussen maart en mei) geboren. Het hol wordt soms gedeeld door drachtige vrouwtjes.

04/10/2018

Herfstwandelingen die de moeite waard zijn

Wandelexpert John Jansen van Galen, die diverse wandelboeken heeft geschreven, tipt op NU.nl zes bijzondere wandelroutes. Één van die routes is (natuurlijk) de NS-wandeling van Dieren naar Rheden of Velp;

23/09/2018

​Ook ons terras ligt vol met grote eikels!

​De wilde zwijnen op de Veluwe hebben tot ver in het voorjaar genoeg te eten. De extreme warmte en de regen in augustus heeft ervoor gezorgd dat de eikels en beukennootjes in het gebied vroeg rijp zijn.

18/07/2018

IJs-Toffee-Schuimgebak

Zin in gebak of ijs? Kiezen hoeft bij ons niet meer! Geniet van ons IJS-TOFFEE-SCHUIMGEBAK. Uitleggen hoeft niet meer, de naam zegt genoeg toch?! Wie MOET deze binnenkort komen proeven?

15/07/2018

Genieten midden op de Veluwe!

Vakantie of een dagje genieten op de Veluwe? Dan kunt u een bezoekje aan Pannenkoekenhuis De Carolinahoeve niet overslaan. De hoeve ligt nabij de Onzalige Bossen en Hagenau in het Nationaal Park Veluwezoom.

30/06/2018

Openingstijden juli en augustus

Het is bijna zomervakantie! In juli en augustus zijn wij ook op dinsdag geopend en een uurtje langer.

05/06/2018

40-jarig jubileum in Movie Park Germany

Afgelopen 1 mei waren Jan en Hannie Just de la Paisières 40 jaar werkzaam op de Carolinahoeve. Dat moest natuurlijk gevierd worden! Zaterdag 1 juni jl gingen we dan ook met alle collega's richting Movie Park Germany in Bottrop. Wat hebben we genoten!